Prešovskí hasiči lividujú komplikovaný požiar

13.01.2007 Prešov

Prešov 13. januára (TASR) - Požiar, ktorý sa rozšíril z prístavby na podkrovie rodinného domu Pod Kalváriou v Prešove, likvidujú od 11. hodiny predpoludním p...
Prešov 13. januára (TASR) - Požiar, ktorý sa rozšíril z prístavby na podkrovie rodinného domu Pod Kalváriou v Prešove, likvidujú od 11. hodiny predpoludním prešovskí hasiči.

Ide o komplikovaný zásah, pretože podkrovie je veľmi nízke. Kvôli tomu musia hasiči zasahovať v silne zadymenom prostredí v dýchacích prístrojoch a pri otváraní strechy si pomáhajú potrebnou technikou.
Príčiny požiaru sú v štádiu vyšetrovania. Vzniknuté škody budú známe až po likvidácii požiaru, ktorý si nevyžiadal zranenia. TASR o tom informoval zdroj z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Doplnené:

Dovedna 500-tisícovú škodu spôsobil požiar, ktorý vypukol dnes predpoludním v prístavbe rodinného domu Pod Kalváriou v Prešove.
Oheň sa rozšíril z prístavby na podkrovie a strechu spomínaného objektu. Išlo o komplikovaný zásah, pretože podkrovie bolo veľmi nízke. Kvôli tomu museli prešovskí hasiči zasahovať v silne zadymenom prostredí v dýchacích prístrojoch a pri otváraní strechy si pomáhali potrebnou technikou.
Oheň sa rozšíril z udiarne, ktorú mal majiteľ domu postavenú v prístavbe. Uchránené hodnoty predstavujú zhruba milión korún. Požiar si nevyžiadal zranenia.
TASR o tom informoval zdroj z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.
 

Vyberte región

mark